Kijktips

Hier posten we links over kunst in de breedste zin ‘s woords. Houd deze lijst in de gaten, en heb je aanvullingen - schroom niet om ze ons te laten weten!

Het TheaterPakhuis - Animatie met filmpjes over hoe een theatervoorstelling tot stand komt

Mooi: Melvin the Mini Machine en Melvin the Magical Media Machine van studio HeyHeyHey, geïnspireerd op het fenomeen 'Rube Goldbergmachine' en ongetwijfeld ook de film 'Der lauf der dinge' uit 1987 van kunstenaars Fischli en Weiss. Zo ook de clip van OK Go met het nummer 'This too shall pass'

Kunstzaken' - de (Belgische) Man bijt hond vraagt kinderen wat ze zien:
Hanne & Alexi over een werk van Roy Lichtenstein
Victor & Tinne over een werk van Leonardo da Vinci
en Pelle over een werk van Jeroen Bosch

Kunstuur in de klas is hét programma over kunst voor het voortgezet onderwijs. Presentator Lucas De Man vertelt over de hoogtepunten uit de beeldende kunsten, design, mode, fotografie en architectuur

Filmmaker Douwe Dijkstra maakte in opdracht van het Go Short Film Festival de korte film 'Voor Film', over hoe verschillend het publiek film beleeft.

Hoe vertel ik het mijn ouders? - Beeldend kunstenaars vertellen hun ouders over hun werk

The Johnny Cash project - een communityproject waarbij iedereen wordt uitgenodigd een eigen vertaling (in beeld) van een frame uit de clip in te sturen

Videoclip 70 million' van Hold your horses! - ken jij alle beroemde schilderijen en hun makers uit deze clip?

TED-talk van Sir Ken Robinson over creativiteit en onderwijs

21e eeuwse vaardigheden - alles wat je moet weten over 21e eeuwse vaardigheden

Ways of seeing - een vierdelige televisieserie (1972) voor de BBC over esthetische waarden in de Westerse cultuur

HALLO GEDICHT! - Anne Vegter was van 2013 tot 2017 Dichter des Vaderlands. Op de website HALLO GEDICHT! wordt met behulp van tips & tools een keur aan gedichten uit de moderne Nederlandstalige poëzie voor elke geïnteresseerde lezer toegankelijk gemaakt.

De Baas Op Internet - De Baas Op Internet biedt lesmodules aan voor kinderen van 10 tot 14 om bewustwording over het internet te vergroten. Leerkrachten en leerlingen gaan op een speelse wijze aan de slag met onderwerpen als privacy, encryptie, big data en internetstructuren. Bewustwording, keuzevrijheid en handelingsvermogen staan hierbij centraal.

Interview met Pascal Gielen - Pascal Gielen is cultuursocioloog en deed op verzoek van de Vlaamse overheid onderzoek naar de waarde van cultuur. Hij vertelt over de gevonden effecten van cultuur, over waarom dit eigenlijk zo moeilijk te meten is en over het risico van een overheid die hier wel om vraagt.

image by WebDog

Babelnet is het netwerk van de Bossche scholen, culturele instellingen en Bureau Babel

Door Babelnet krijgen (en houden) scholen beter zicht op het culturele aanbod in de stad en blijven de instellingen op de hoogte van de specifieke wensen in het onderwijs.