24 van 168 items

Gids in Boekenland / Boekenbal

Bibliotheek Den Bosch

  • groep: 5
  • datum opties: door de leerkracht zelf te bepalen
  • duur: door de leerkracht zelf te bepalen
  • genre: literatuur
  • locatie: in de school
  • gezelschap: Bibliotheek Den Bosch
  • kosten: Geen kosten voor SchoolBIEB-scholen anders: € 1,50 p/ll, indien alle groepen van de school deelnemen € 1,= p/ll

Ben jij wel eens de weg kwijt? En is het wel eens moeilijk om boeken te kiezen? Pak de landkaart erbij en wordt Gids in boekenland! In groep 5 gaan kinderen in gesprek met elkaar over boeken en worden ze elkaars gids bij het maken van keuzes. Een landkaart, wegwijsborden en een vragenkompas helpen de leerlingen hierbij. Ook maken ze kennis met verschillende genres en hoe ze deze kunnen herkennen. De gelezen boeken noteren ze in hun paspoort. Uiteindelijk maken de leerlingen de keuze voor hun favoriete boek van dit moment.
Met het project Boekenbal maken leerlingen door middel van spannende geheimschriften kennis met leuke leesboeken. Leerlingen grabbelen een bal uit de ballenbak. In de bal zit een boektitel gecodeerd in geheimschrift. Na ontcijfering van dit geheimschrift gaan kinderen het boek lezen. In de ballenbak zitten ook vijf gouden ballen die verwijzen naar een opdracht voor de hele klas. Voor iedere leerling is er een werkboekje, een balboekje, met tips voor het kiezen van boeken.

MEER INFO EN RESERVEREN: Christel Schrijver
TELEFOON: 073-6802900
 
Dit programma is slechts één van de vele mogelijkheden in Bibliotheek Den Bosch. 
Kijk voor het complete aanbod op de website van Bibliotheek Den Bosch.
 

 

 


 

Bureau Babel is hèt stedelijk bureau voor cultuureducatie in Den Bosch.

We willen zoveel mogelijk Bossche scholieren met zoveel mogelijk kwalitatief goede kunst in aanraking brengen.