174 van 187 items

Theaterroute

Bureau Babel

  • groep: leerkrachten
  • datum opties: Woensdag 27 februari en donderdag 14 maart 2019
  • duur: 2 bijeenkomsten
  • lesmateriaal: ja
  • locatie: nader te bepalen
  • gezelschap: Bureau Babel
  • kosten: € 150. Let op: voor leerkrachten uit het Bossche primair onderwijs kost de Theaterroute € 75,-

Het schoolvoorstellingen aanbod wordt door bijna elke Bossche school afgenomen. Wij merken alleen dat verdieping soms nog mist. Het blijft dan hangen bij een leuk sporadisch uitje, terwijl er een coulisse vol prachtig educatief materiaal van de theatergezelschappen blijft liggen.

Om hiervan optimaal gebruik te kunnen gaan maken, ontwikkelde Bureau Babel samen met theatergezelschap Artemis een speciale cursus: de Theaterroute. Deze cursus bestaat uit twee bijeenkomsten, waarbij je deze voorstellingen een plek kunt geven binnen de leerlijn, binnen de uitgestippelde culturele route, door middel van kennis, kunde, en praktijkervaring.

De eerste bijeenkomst duurt drie uur en is op de theorie gericht. Docenten leren met een dramaturgische precisie te kijken naar een voorstelling als geheel, naar de kunstuiting in zijn breedste vorm. Welke keuzes worden er gemaakt; Waarom wordt er gebruik gemaakt van een kartonnen bos; Wie zijn de acteurs; Waarom heeft hij een rode neus? De middelen die een regisseur gebruikt, en de manier waarop hij hiervan gebruik maakt - het heeft allemaal een reden.

Daarnaast leer je hoe kinderen naar een theater kunt begeleiden. Hoe en wanneer help je met reflecteren; Hoe zorg je dat er iets blijft plakken, of dat er interesse en een zekere openheid gewekt wordt.

Tijdens de tweede bijeenkomst ga je gezamenlijk naar het theater. Hier maak je van het geleerde de praktijk, vanuit roodfluwelen klapstoelen ervaren we theater op een geheel nieuwe manier. Een die we over kunnen brengen, die we vanaf nu kunnen delen.

Overige info
De eerste bijeenkomst op woensdag 27 februari 2019 is van 14.30u tot 17.30u. De tweede bijeenkomst op donderdag 14 maart is van 19.30-22.30u o.v.
Er is plaats voor maximaal 12 leerkrachten.

Let op: bij inschrijving verplicht je je aan de twee bijeenkomsten. Bij annulering een week voor aanvang zijn we genoodzaakt €50,- annuleringskosten in rekening te brengen.

Inschrijven
Wil je je inschrijven? Mail ons!

Doelgroep
Leerkrachten basisonderwijs die met hun leerlingen schoolvoorstellingen bezoeken.
Er is plaats voor maximaal 12 personen.

Cursusleiding
Theater Artemis i.s.m. Bureau Babel.

Bureau Babel is hèt stedelijk bureau voor cultuureducatie in Den Bosch.

We willen zoveel mogelijk Bossche scholieren met zoveel mogelijk kwalitatief goede kunst in aanraking brengen.