141 van 168 items

OetelKeinderKennisRundje

De Oeteldonkse Club

  • groep: 6
  • datum opties: 11 november 2017
  • duur: 90 minuten
  • genre: erfgoed
  • locatie: Binnenstad 's-Hertogenbosch
  • gezelschap: De Oeteldonkse Club
  • kosten: gratis
Omdat de jeugd essentieel is in het voortzetten van de Oeteldonkse traditie willen wij hen graag betrekken bij de opening van het nieuwe carnavalsseizoen in de binnenstad. Sinds 2016 kunnen leerlingen van de groepen 6 deelnemen aan de culturele, carnavaleske en educatieve speurtocht. Hiermee kunnen de basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met Oeteldonk. 
Deze educatieve fotospeurtocht op 11 november gehouden onder de naam OetelKeinderKennisRundje (OKKR). Op deze manier houden we Oeteldonk jong.” Na afloop van de speurtocht ontvangen de kinderen een passend aandenken in de vorm van een speciaal ontworpen oorkonde. Vervolgens zullen de kinderen aanwezig zijn bij de officiële opening van het carnavalsseizoen in het bijzijn van onder meer Peerke, Keesje en Driekske. Nieuw dit jaar is dat burgervaojer Peer van den Muggenheuvel samen met zijn jeugdige evenknie het carnavalsseizoen om 11.11 uur opent. We vragen de kinderen het speciale lied ‘Op d’n elfde van d’n elfde’ in karaoke-versie te leren.
 
LET OP!
Omdat in 2017 en 2018 11 november in het weekend valt zijn wij ons nog aan het beraden over een alternatieve opdracht voor de kinderen. Mocht je ideeën hebben, dan horen wij ze graag! 
Mail je idee naar: kennisrundje@oeteldonk.org
 

MEER INFO EN RESERVEREN: kennisrundje@oeteldonk.org
WEBSITE: www.oeteldonk.org

 

Bureau Babel is hèt stedelijk bureau voor cultuureducatie in Den Bosch.

We willen zoveel mogelijk Bossche scholieren met zoveel mogelijk kwalitatief goede kunst in aanraking brengen.