BABELNET BLIJFT

10 dec 2018

Er verandert van alles bij Bureau Babel de komende tijd. Maar Babelnet blijft (natuurlijk) bestaan. De netwerkbijeenkomsten voor het onderwijs en culturele veld, met inspirerende workshops of lezingen (en een borrel na afloop), gaan gewoon door. Op 24 januari 2019 is de eerstvolgende.

Tijdens de laatste Babelnetbijeenkomst (op 27 november) doken de deelnemers met de dames van Id-kracht in de ontmoeting van kunst, cultuur, wereldoriëntatie en thema’s. Tijdens een actieve workshop onderzochten ze hoe je, met bouwstenen uit de Culturele Ladekast, thematisch werken en wereldoriëntatie kunt verbinden – een praktisch onderzoek dat makkelijk vertaald kan worden naar de klas.

Voor de Babelnetbijeenkomst op 24 januari 2019 hebben we Wolf Brinkman uitgenodigd. In zijn lezing laat hij je zien hoe je vanuit kunst taal en rekenen aantikt. Hij bied je handvatten om de verbeeldingskracht van beeldende kunst een vaste plek in het onderwijs te geven. Brinkman werkte daarvoor drie jaar lang intensief samen met twee scholen en Museum Boijmans Van Beuningen.

Na afloop van de lezing proosten we op het nieuwe jaar.

FOTO: WOLF BRINKMAN

Babelnet is het netwerk van de Bossche scholen, culturele instellingen en Bureau Babel

Door Babelnet krijgen (en houden) scholen beter zicht op het culturele aanbod in de stad en blijven de instellingen op de hoogte van de specifieke wensen in het onderwijs.

nieuwsfilters