Niet stapelen maar vervangen

26 mrt 2018

Wat kan er vervangen worden? En hoe? Na een half jaar krijgt het ‘Niet stapelen maar vervangen’-project steeds concreter vorm. Er wordt nu gekeken naar de overlap tussen doelen in het bestaande curriculum. En voor de doelen waar nog niet aan wordt gewerkt, worden culturele aanbieders gezocht.

Zo gebruikt KC de Hoven muziekproject Stacc ATO voor integratie in het curriculum van volgend schooljaar. En op De Groote Wielen ontwikkelen de leerkrachten met muziekstudenten van de Fontys lessen die aansluiten op de huidige thema’s. Co-creatie en verbinding dus, leerkrachten die samen met kunstenaars en culturele instellingen zelf ontwerpend werken, in plaats van impulsactiviteiten: ‘de kunstenaar doet zijn ding en gaat weer weg’.

Op Aquamarijn en de LW Beekmanschool wordt ondertussen onderzocht hoe drama, erfgoed en muziek geïntegreerd kunnen worden in de bestaande lesmethoden. Eind maart worden de vervangende activiteiten gepresenteerd. 

Babelnet is het netwerk van de Bossche scholen, culturele instellingen en Bureau Babel

Door Babelnet krijgen (en houden) scholen beter zicht op het culturele aanbod in de stad en blijven de instellingen op de hoogte van de specifieke wensen in het onderwijs.

nieuwsfilters