Nieuw seizoen schoolvoorstellingen 2017/2018

02 okt 2017

Een bus vol nieuwsgierige kleuters draait het parkeerterrein van de Verkadefabriek op. Een groep derdeklassers schuifelt door Theater aan de Parade. Bij Perron-3 klinkt de roep van een juf: ‘Wie moet er nog plassen?’. Het schooljaar is weer begonnen. En dus een nieuw seizoen schoolvoorstellingen.

We doen het al zo lang dat het bijna vanzelfsprekend wordt. Al eenenveertig jaar presenteren we (eerst SKV, later Bureau Babel) een bijzondere selectie dans, muziek, literatuur en film. Telkens weer een compleet programma, voor de Bossche scholen. Dit schooljaar maar liefst 236 voorstellingen, voor in totaal 22.750 leerlingen. Eigenlijk heel bijzonder.

De eerste van die 236 was deze week te zien, op acht Bossche basisscholen: Don Quichot denkt na. Volgende week volgt Een voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt, door onze stadsgenoten van Theater Artemis - een Gouden Krekelwinnaar. In oktober zorgen we samen voor vier volle zalen (!) bij De reuzenperzik door Matzer Theaterproducties.

En zo zijn er nog een dikke tweehonderddertig. Kijk vooral nog eens naar het aanbod op onze site naar al dat moois en bijzonders.

Bureau Babel is hèt stedelijk bureau voor cultuureducatie in Den Bosch.

We willen zoveel mogelijk Bossche scholieren met zoveel mogelijk kwalitatief goede kunst in aanraking brengen.

nieuwsfilters