Project uitgelicht: De Dramakoffer van Straal!Theater

02 okt 2017

Nee, de Dramakoffer is geen valies vol verdriet. Ook geen reistas voor rampen. De Dramakoffer is een laagdrempelige en toegankelijke manier om dramalessen te geven in de klas. Met handige leskaarten, zodat je drama eenvoudig en duurzaam kunt implementeren in het onderwijs.

De Dramakoffer is door Elske Helmich van Straal!Theater ontwikkeld na zeven jaar praktijkervaring in het primair onderwijs. De koffer bevat 45 leskaarten; alle lessen voldoen aan de doorlopende leerlijn drama – educatie volgens de competenties van de Culturele ladekast.

De aanschaf van de koffer gaat altijd samen met teamtraining en coaching; de leerkrachten worden intensief begeleid zodat ze op hun eigen manier verder kunnen en de methode een duurzaam karakter krijgt. De koffer is na aanschaf eigendom van de school.

“Elske is iemand die zich met haar persoonlijkheid, enthousiasme en betrokkenheid verbindt en de stap extra zet waaruit haar passie blijkt. Ze ontwikkelde een koffer met kaarten en werkvormen die direct toepasbaar zijn in onze groepen en vakken. Dit maakt het voor leerkrachten laagdrempelig om drama op een goede manier in te passen.” (Maaike Lauwerissen-Welling, directeur OBS de Bolster)

Benieuwd naar de Dramakoffer? Hier lees je er alles over.

 

You can't start a fire without a spark

nieuwsfilters