Project uitgelicht: Toolkit voor museumbezoek

16 jan 2018

Op eigen gelegenheid met je klas naar een museum? Hoe bereid je je dan voor? En wat laat je ze er doen? De Museumeducatie-toolkit van Anja Veldhuizen biedt de antwoorden.

In de toolkit wordt duidelijk omschreven welke werkvormen uit de museum- en erfgoededucatie voor welke doelgroep geschikt zijn en hoe je leerlingen onderzoekend en ontwerpend aan de slag leert gaan. Zo is er een interactieve werkvorm waarin iedere leerling zich verdiept in een onderwerp of voorwerp en dit aan klasgenoten uitlegt. Hierdoor leren ze onderzoeken, presenteren en naar elkaar luisteren.

De toolkit is bedoeld voor museumeducatoren maar ook voor docenten staan er genoeg handvatten in om een actief en waardevol museumbezoek te organiseren. Bij Styledrive in het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch bijvoorbeeld, een fototentoonstelling over de auto als statussymbool.

Maar de toolkit is natuurlijk ook te gebruiken in de overige Bossche musea: Het Noordbrabants Museum, Oeteldonks Gemintemuzejum, Museum Slager, Sint Jansmuseum | De Bouwloods en het Jheronumus Bosch Art Center.

Babelnet is het netwerk van de Bossche scholen, culturele instellingen en Bureau Babel

Door Babelnet krijgen (en houden) scholen beter zicht op het culturele aanbod in de stad en blijven de instellingen op de hoogte van de specifieke wensen in het onderwijs.

nieuwsfilters