Schoolvoorstellingen

Voor het primair onderwijs in Den Bosch stelt Bureau Babel elk jaar het aanbod van podiumkunsten samen. Per groep mogen er twee voorstellingen uit een magische bomvolle cultuurbrochure gekozen worden, elk jaar opnieuw. Het aanbod bestaat uit bezoek aan drama, dans, muziek, literatuur en film gemaakt door hedendaagse makers, door ons met zorg op kwaliteit geselecteerd.

Kinderen van groep 1 t/m 8 verdienen kippenvel en grootse reizen, aan de gidsende hand van een enthousiaste leraar. Daarom hebben wij het aanbod geactualiseerd, zodat jij kunt kiezen wat volgens jou het beste bij jouw leerlingen past. We hebben aangegeven waar het inhoudelijk over gaat, wat je kunt gaan zien/meemaken en wie de precieze doelgroep is, om het uiteindelijke gidsen voor jullie te vergemakkelijken.

Dit aanbod wordt door de gemeente ’s-Hertogenbosch gesubsidieerd, zodat het voor alle scholen toegankelijk is. Zo kost een voorstelling alleen de minimale bijdrage van € 3,50 per kind, per voorstelling. Hier zit een busreis vol verwachting bij inbegrepen (Snoepzakken zijn voor eigen rekening).

Wil je de brochure met het schoolvoorstellingen-aanbod van dit jaar aanvragen of wil je meer weten? Twijfel je of een voorstelling geschikt is voor jouw groep(en)? Overleg je graag vooraf? Neem dan vooral contact op met Yvonne Attema.Spelregels en voorwaarden voor inschrijven
Inschrijven op de schoolvoorstellingen kan uitsluitend digitaal. De contactpersoon logt in met de accountgegevens van de school, via het zwarte blokje op deze website. Per groep kunnen maximaal twee voorstellingen en één reservekeuze worden opgegeven. Inschrijving geeft geen garantie op toekenning, dus geef altijd een reservekeuze door.

Geef bij de inschrijving zo precies mogelijk het aantal leerlingen inclusief begeleiders aan. Wij adviseren om elke groep – naast de eigen leerkracht – te laten begeleiden door twee volwassenen. Op basis van deze aantallen wordt een planning gemaakt. Mochten er wijzigingen komen, geef deze dan direct door, dan kijken we of daar nog rekening mee gehouden kan worden.

Op basis van jouw inschrijving gaan wij contractuele verplichtingen aan. Let daarom zowel nu als bij de definitieve bevestiging op de voorstellingsdatum, -plaats en -tijden, eventuele schoolreizen en studie- en verlofdagen. De school heeft de verantwoordelijkheid voor goede inroostering in het schoolprogramma.

Na de zomervakantie krijgt elke school een totaaloverzicht van de toegekende voorstellingen. De honorering van de inschrijving is pas definitief na ontvangst van dit totaaloverzicht. Wij vragen je hiervan een kopie te ondertekenen en retour te zenden. Hierna kunnen er in principe geen veranderingen meer worden aangebracht.

Praktische zakenAnnulering

Bij annulering brengen wij de daadwerkelijke kosten (minimaal €12,50 per leerling) in rekening. Indien het KNMI 'code rood' afgeeft, blijven de kosten voor de school beperkt tot €3,50 per leerling.

Groepsindeling programma’s
We streven naar een evenwichtige programmering voor de verschillende leeftijden. Daarbij hanteren we de volgende indeling:

Groep 1:  4 tot 5 jaar
Groep 2:  5 tot 6 jaar
Groep 3:  6 tot 7 jaar
Groep 4:  7 tot 8 jaar
Groep 5:  8 tot 9 jaar
Groep 6:  9 tot 10 jaar
Groep 7:  10 tot 11 jaar
Groep 8:  11 tot 12 jaar

Voor het Speciaal Onderwijs is geen apart programma samengesteld. Wij verzoeken de betrokken scholen om de leeftijd van de groep te vermelden en bij twijfel en/of overleg over geschiktheid contact met Bureau Babel op te nemen.

Kosten voor deelname
De gemeente ’s-Hertogenbosch subsidieert zoals gezegd dit aanbod om het programma voor alle scholen toegankelijk te maken. Wij vragen de scholen om een minimale bijdrage van € 3,50 per persoon per voorstelling. In december sturen we een gespecificeerde rekening van de voorstellingen in september – december. En in juni over de voorstellingen van januari – juni.

image by WebDog

Bureau Babel is hèt stedelijk bureau voor cultuureducatie in Den Bosch.

We willen zoveel mogelijk Bossche scholieren met zoveel mogelijk kwalitatief goede kunst in aanraking brengen.