Schoolvoorstellingen

Voor het primair onderwijs in Den Bosch stelt Babel elk jaar het aanbod van podiumkunsten samen. Per groep mogen er twee voorstellingen uit een magische bomvolle cultuurbrochure gekozen worden, elk jaar opnieuw. Het aanbod bestaat uit bezoek aan drama, dans, muziek, verteltheater en film gemaakt door hedendaagse makers, door ons met zorg op kwaliteit geselecteerd.

Praktische zaken

Digitaal inschrijven: vóór dinsdag 4 juni 2019

Inschrijven voor schoolvoorstellingen doe je vóór dinsdag 4 juni 2019 via www.bureaubabel.nl. (We hanteren hiervoor nog even de oude site). Log in en kies helemaal bovenaan in de zwarte balk voor ’Schoolvoorstellingen’. Je kunt 2 voorstellingen per groep doorgeven. Let op: als je maar 1 voorstelling per groep wilt, vul dan ook maar 1 voorstelling in. Digitale inschrijving geeft geen garantie op toekenning.

Meer-op-maat-inschrijving
Wil je de voorstellingen laten aansluiten bij het schoolprogramma dan kun je gebruikmaken van onze nieuwe service: de meer-op-maat- inschrijving. Eind februari hebben alle contactpersonen een mail ontvangen met informatie over het nieuwe aanbod. Onze programmeur helpt je bij het kiezen van voorstellingen die aansluiten bij je jaarprogramma. Je reserveert dan ter plekke en bent verzekerd van toekenning.
Interesse, mail naar yvonneattema@babeldenbosch.nl.

Aantal leerlingen & begeleiders
Geef bij de inschrijving zo exact mogelijk het aantal leerlingen en begeleiders aan. Wij hanteren minimaal 3 begeleiders per groep. Op basis hiervan maken wij een totaalplanning en gaan wij contractuele verplichtingen aan. Het naar beneden bijstellen van leerlingaantallen is daarom niet mogelijk. Zijn er meer leerlingen dan opgegeven? Geef dit dan direct aan ons door dan kijken we of er mogelijkheden zijn (we kunnen geen extra plaatsen garanderen).

Bevestiging
Na de zomervakantie krijgt de school een totaaloverzicht van de toegekende voorstellingen. Wij vragen je hiervan een kopie te ondertekenen en retour te zenden. Hierna kunnen er geen veranderingen meer worden aangebracht.

Annulering
Als je een voorstelling annuleert dan worden de gemaakte kosten (€12,50 per leerling excl. 21% btw) aan de school doorberekend. Als het KNMI code rood aangeeft, blijven de kosten voor school beperkt tot €3,50 per leerling.

Groepsindeling
Wij streven naar een evenwichtige programmering voor verschillende leeftijden. Daarbij hanteren we de volgende indeling:
Groep 1: ‚Äč4 tot 5 jaar
Groep 2: 5 tot 6 jaar
Groep 3: 6 tot 7 jaar
Groep 4: 7 tot 8 jaar
Groep 5: 8 tot 9 jaar
Groep 6: 9 tot 10 jaar
Groep 7: 10 tot 11 jaar
Groep 8: 11 tot 12 jaar

Kosten
De gemeente ’s-Hertogenbosch subsidieert dit aanbod om het programma voor alle scholen toegankelijk te maken. Wij vragen de scholen om een minimale bijdrage van €3,50 per persoon per voorstelling (dit bedrag is btw vrij). In december sturen we een gespecificeerde rekening van de voorstellingen in september – december. En in juni over de voorstellingen van januari – juni.

Goede voorbereiding
Een goede voorbereiding op de voorstelling is essentieel: kinderen genieten meer als ze weten wat hen te wachten staat. Bovendien wordt bij veel voorstellingen inspirerend lesmateriaal ontwikkeld. Ons advies: maak er gebruik van! Vergeet ook niet de spelregels voor theaterbezoek met de klas door te nemen.

Vier vuistregels:
•  Zorg ervoor dat jullie op tijd aanwezig zijn bij het theater of de opstapplaats busvervoer
•  Plan voldoende tijd in voor toiletbezoek vóór de voorstelling
•  Grijp in als leerlingen de voorstelling verstoren
•  Mobiele telefoons uit!

Vervoer
BABEL verzorgt gratis busvervoer voor groep 1 t/m 6. Scholen zijn zelf verantwoordelijk voor het vervoer van groep 7 en 8. Wel is er voor deze groepen extra busvervoer tegen BABEL-tarief mogelijk. Informeer bij ons naar de condities. Ouders die leerlingen naar een voorstelling in de Verkadefabriek brengen, kunnen – in verband met de veiligheid – uitsluitend op het parkeerterrein uitstappen. Uitrijden binnen 20 minuten is gratis. BABEL vergoedt geen parkeergelden.

Reacties
Wij hebben dit aanbod met veel aandacht samengesteld. Wil je toelichting op een voorstelling of film of heb je een vraag, neem dan gerust contact met ons op. Je maakt ons blij met jullie reacties na het bezoek. Deel deze met ons per mail, telefoon of via social media.

image by WebDog

Babelnet is het netwerk van de Bossche scholen, culturele instellingen en Bureau Babel

Door Babelnet krijgen (en houden) scholen beter zicht op het culturele aanbod in de stad en blijven de instellingen op de hoogte van de specifieke wensen in het onderwijs.